Anmelin
Wilt u meer informatie?
Neem contact op »

Blog

´Teringtrut´ kan weekendje weg

Beste Anmelin,

“Hoe ga ik het voor elkaar krijgen dat mijn puber niet meer schreeuwt en scheldt? Ik ben er zo moe van om de hele dag te worden uitgemaakt voor van alles en nog wat. Er wordt alleen nog maar tegen me geschreeuwd. Alles wat ik zeg wordt met woede en de meest vreselijke woorden beantwoord. Dit moet echt stoppen!”


Als je puber niet met je wil praten

Beste Anmelin,

‘Hoe kan ik in contact blijven met mijn puber terwijl hij me buiten sluit? Als hij aangeeft dat zijn leven ‘niet mijn zaak’ is? Als hij weigert om te antwoorden op mijn vragen en weigert te vertellen wat er gaande is? Ik voel me zo hulpeloos, alsof ik geen rol heb en niets te zeggen heb!’


7 Tips om u aan uw goede opvoedvoornemens te houden

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent dat we weer nieuwe voornemens gaan maken. Ik hoor bij de 45% van de Nederlanders die ook daadwerkelijk voornemens maakt. Als grote voorstander van de wijsheid dat kleine veranderingen ons gelukkiger maken, is dit iets wat bij me past.


Voeden we echt verwende, werkschuwe pubers op?

Beste Anmelin,

‘Ik ben moeder van drie kinderen, de oudste is net 13 geworden, en er spoken vragen door mijn hoofd sinds ik een beangstigend artikel over pubers gelezen heb.’


Waarom schreeuwen tegen uw puber niet helpt…

U kent het wel: Uw puber schreeuwt tegen u, negeert u, is onverantwoordelijk en kwetsend. Ineens staat u de longen uit uw lijf te schreeuwen, in een poging uw puber te overstemmen. Later denkt u: “Waarom heb ik me zo laten meeslepen? Ik word er zo moe van dat hij* me telkens weer op de kast krijgt.”


Niet Te Handhaven Pubergedrag – Is Het Een Fase?

“Elke puber moet er doorheen!” Zegt u tegen zichzelf, maar in uw achterhoofd vraagt u zich af of het respectloze en destructieve gedrag van uw puber wel echt normaal is. Hoe weet u of uw puber door een fase gaat, of dat het ‘acting-out’ gedrag blijft? Binnenkort verschijnt een boek over het opvoeden van moeilijke pubers.


“Geef antwoord als ik tegen je praat!”

Wat te doen als uw puber u negeert.

Als uw puber u bewust negeert, doet of hij/zij u niet hoort, weigert u of anderen te begroeten, lees dan hier hoe om te gaan met dit gedrag zonder uw geduld te verliezen.

Pubers negeren u bewust omdat het hen een gevoel van macht en controle geeft.


Omgaan met opstandige, onuitstaanbare of gewelddadige pubers

Omgaan met een opstandige, onuitstaanbare en gewelddadige puber of met een puber met ADHD, ODD, ADD of stemmingwisselingen (Bipolaire Stoornis).
In mijn praktijk krijg ik veel ouders die echt niet meer weten wat ze moeten met hun puber. Ze hebben al vele gesprekken gehad met professionals, Bureau’s Jeugdzorg of de jeugdpolitie.


4 stukken gereedschap om op te voeden

4 stukken gereedschap om rustig te blijven bij je puber…en om je opvoed-gereedschapskist te vullen.
Er wordt me geregeld gevraagd hoe je kunt vermijden dat je in een continue-strijd beland. Geloof het of niet, het is dezelfde vaardigheid die je in andere crisis situaties gebruikt. Namelijk je vermogen om rustig te blijven.


Willen of bereid zijn!

Column in de krant. Woensdag 19 juni (week 25)
Ik weet nog goed dat ik rond de puberteit erg onzeker was. Ik droeg een bril én een beugel. Mijn borsten en heupen weigerden vrouwelijke vormen aan te nemen. Ik leek alleen te groeien in de lengte. Vaak stond ik voor de spiegel de boel eens goed te bekijken. Ik werd er alles behalve vrolijk van. Tot ik mijn gevoel erover op een dag spuugzat was.Meer blogs? Klik HIER