Anmelin
Wilt u meer informatie?
Neem contact op »

Hulp bij adoptie pubersVan eerste gesprek tot individuele hulp
 

Alle pubers gaan op onderzoek uit. “Wie ben ik?”. “Waar kom ik vandaan?” en “Waar hoor ik thuis?”. Het is ook belangrijk dat ze uitzoeken waar ze in verschillen en waar ze hetzelfde in zijn ten opzichte van hun ouders. Als pubers geadopteerd zijn, kan het onderzoeken van deze vragen veel zwaarder zijn.

 

Wij helpen je op weg

Geadopteerde jongeren kunnen op de vraag wie ze zijn dieper ingaan dan andere jongeren. De vragen zijn van een grotere complexiteit. Zij kunnen het gevoel hebben dat ze een deel van hun identiteit missen. Je puber in deze fase begeleiden naar een gezonde volwassenheid kan extra zwaar zijn omdat het diepere lagen van identiteitsvragen omvat.

 

Eerste gesprek (intake)

Tijdens het eerste gesprek, wat wij de intake noemen, bespreken we de uitdagingingen in je opvoeding van je puber waar je op dit moment voor staat. We vragen waar je tegenaan loopt, wat dat betekent voor jou, je puber en de sfeer in huis. Al vragend en zoekend komen we (meestal) tot de kern van wat er speelt. Op basis van die conclusie, waar we absolute overeenstemming over hebben, bespreken we de volgende stappen. Meestal krijg je ook al tips voor de komende dagen. 

 

Kosten eerste gesprek

Die zijn er niet! We vinden het belangrijk dat we elkaar eerst wat beter leren kennen. Klikt het samen? Passen de problemen bij de expertise van Anmelin? We willen ook een inschatting maken van de kans van slagen. Jij wilt namelijk resultaat maar wij ook! Als we voor 70% de indruk hebben dat er echt een oplossing te verwachten valt, dan gaan we ervoor? Kortom, eerst even gratis proeven, voelen en ruiken van beide kanten. 
De vervolggesprekken

Binnen 5 werkdagen na de intake, hebben we het volgende gesprek. We gaan, aan de hand van gebeurtenissen van de afgelopen week, dieper in op het karakter van je puber, van jouw en de gewoontes en eigenschappen van jullie gezin. Veranderen kan namelijk alleen maar als je zaken leert die bij ieders karakter passen. Een moeder die handelt vanuit vrede en rust, heeft handvatten nodig die passen bij vrede en rust. Een puber die alleen maar harder ingaat tegen alles en iedereen op het moment dat de grenzen worden aangescherpt, heeft dus iets anders nodig dan straffen en korthouden.

Na elk gesprek maken we samen een inschatting hoeveel tijd er kan zitten tot het volgende gesprek. In het begin spreken we elkaar vaak wekelijks, maar al vrij snel kan dit uitgebouwd worden naar twee-wekelijks, maandelijks of langer.

 

Periodieke afspraken, ‘Me-Time’

Afhankelijk van de veranderde situatie thuis, spreken we af of periodiek contact wijsheid en wenselijk is. De meeste ouders vinden het echt fijn om elk kwartaal nog even de puntjes op de ‘i’ te zetten. Bij Anmelin noemen we dat ‘me-time’. 

 

Zelfbetalers, ‘Me-Care’

Anmelin werkt uitsluitend met zelfbetalers. Dat is een bewuste keus want er zitten nogal wat voordelen aan. Je kunt bij Anmelin terecht zonder doorverwijzing of beschikking. De hulp en begeleiding wordt helemaal op jouw wensen afgestemd. Je kunt vrij en open spreken want voor derden wordt niets vastgelegd. Er is geen wachtlijst. De focus ligt op resultaat, zowel direct als op lange termijn. Je hebt de vrijheid zelf te beoordelen of Anmelin bij je past. Je hoeft geen gegevens te delen met gemeente en/of verzekering. Je bepaalt zelf hoe lang of hoe kort je Anmelin nodig hebt. Bij Anmelin noemen we dit ‘me-care’.