Anmelin
Wilt u meer informatie?
Neem contact op »

Hulp bij pubers met moeilijk gedragVan eerste gesprek tot individuele hulp

Ben je gefrustreerd over het gedrag van je puber en heb je geen idee waar je naar toe kunt? Wij kunnen je op allerlei manieren ondersteunen. Jij bepaalt zelf het serviceniveau met de mogelijkheid deze uit te bouwen of in te dammen. Zo ben je altijd verzekerd van een perfect onderhouden relatie met Anmelin en een maximale beschikbaarheid. En net zo belangrijk: jij kunt je concentreren op de dagelijkse gang van zaken en het oefenen van de nieuw aangereikte strategieën. Tenslotte neemt Anmelin je een thuissituatie uit handen die je niet (meer) wenst.

 

Wij helpen je op weg

Maak je een zeer vervelende tijd door met je puber? Ben je in de war of gefrustreerd omdat je de grip op je kind dreigt te verliezen of al kwijt bent? En dat terwijl je er alles aan doet wat binnen de mogelijkheden ligt om grip te houden en te krijgen?

 

Eerste gesprek (intake)

Tijdens het eerste gesprek, wat wij de intake noemen, bespreken we de uitdagingingen in je opvoeding van je puber waar je op dit moment voor staat. We vragen waar je tegenaan loopt, wat dat betekent voor jou, je puber en de sfeer in huis. Al vragend en zoekend komen we (meestal) tot de kern van wat er speelt. Op basis van die conclusie, waar we absolute overeenstemming over hebben, bespreken we de volgende stappen. Meestal krijg je ook al tips voor de komende dagen. 

 

Kosten eerste gesprek

Die zijn er niet! We vinden het belangrijk dat we elkaar eerst wat beter leren kennen. Klikt het tussen ons? Passen de problemen bij de expertise van Anmelin? We willen ook een inschatting maken van de kans van slagen. Jij wilt namelijk resultaat, maar wij ook! Als we voor 70% de indruk hebben dat er echt een oplossing te verwachten valt, dan gaan we ervoor! Kortom, eerst even gratis proeven, voelen en ruiken van beide kanten. 
De vervolggesprekken

Binnen vijf werkdagen na de intake hebben we het volgende gesprek. We gaan, aan de hand van gebeurtenissen van de afgelopen week, dieper in op het karakter van je puber, van jou en de gewoontes en eigenschappen van jullie gezin. Veranderen kan namelijk alleen maar als je zaken leert die bij ieders karakter passen. Een moeder die handelt vanuit vrede en rust, heeft handvatten nodig die passen bij vrede en rust. Een puber die alleen maar harder ingaat tegen alles en iedereen op het moment dat de grenzen worden aangescherpt, heeft dus iets anders nodig dan straffen en korthouden.

Na elk gesprek maken we samen een inschatting hoeveel tijd er kan zitten tot het volgende gesprek. In het begin spreken we elkaar vaak wekelijks, maar al vrij snel kan dit afgebouwd worden naar tweewekelijks, maandelijks of langer.

 

Periodieke afspraken, ‘Me-Time’

Afhankelijk van de veranderde situatie thuis, spreken we af of periodiek contact wijsheid en wenselijk is. De meeste ouders vinden het echt fijn om elk kwartaal nog even de puntjes op de ‘i’ te zetten. Bij Anmelin noemen we dat ‘me-time’. 

 

Zelfbetalers, ‘Me-Care’

Anmelin werkt uitsluitend met zelfbetalers. Dat is een bewuste keus want er zitten nogal wat voordelen aan. Je kunt bij Anmelin terecht zonder doorverwijzing of beschikking. De hulp en begeleiding wordt helemaal op jouw wensen afgestemd. Je kunt vrij en open spreken want voor derden wordt niets vastgelegd. Er is geen wachtlijst. De focus ligt op resultaat, zowel direct als op lange termijn. Je hebt de vrijheid zelf te beoordelen of Anmelin bij je past. Je hoeft geen gegevens te delen met gemeente en/of verzekering. Je bepaalt zelf hoe lang of hoe kort je Anmelin nodig hebt. Bij Anmelin noemen we dit ‘me-care’.