Anmelin
Wilt u meer informatie?
Neem contact op »

Lezingen

School en ouders delen samen de zorg over de opvoeding van de kinderen.
Via een ouderavond wordt onder andere deze zorg besproken.
Uw school wil een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt en waar iedereen naar uitkijkt om naar toe te gaan.

Hoe kunt u daar voor zorgen?
Gedurende het schooljaar zijn er allerlei belangrijke momenten voor leerlingen, ouders, docenten en overige betrokkenen.
 
Waar in te zetten:Open dagen (strategische inzet)
Een open dag is bij uitstek een manier om als school te laten zien dat u ook oog heeft voor het pedagogisch klimaat. Stel een lokaal open waar elk uur een lezing is.

Ouderavonden
U zult meer ouders naar uw ouderavonden krijgen als er meer ‘te halen’ valt.

Thema avonden
U organiseert een thema avond over opvoeden? De inspirerende, confronterende en orthodoxe workshop ‘Leuker wordt het niet’ is lekker duidelijk.

Examens
Ouders in de stress omdat de examens eraan komen? Ik bied nieuwe inzichten om hen te helpen hun puber te helpen.

Rapport uitreikingen
Op naar het volgende rapport (voor ouders). Do’s en dont’s bij het helpen huiswerk maken/leren

Persoonlijke ouderavonden (strategische inzet)
In een mentorgesprek komen opvoedvragen naar voren. Ik ben om de hoek, in een lokaal, om deze vragen direct te beantwoorden.

Studiedagen onderwijzend personeel
Uw onderwijzend personeel wil graag helpen, maar waar te beginnen…en vooral, waar te stoppen…

Studiedagen niet-onderwijzend personeel
Uw niet-onderwijzend personeel ziet en hoort vaak meer dan u denkt, wanneer is het moment om zaken te melden en wanneer niet.

Inspelen op een actuele situatie
En dan gebeurt er iets op school of in de maatschappij dat impact heeft op iedereen. We betrekken ouders erbij, om eventuele schade te beperken.

 

Mentorgesprekken
Moet er meer besproken worden dan alleen de cijfers? Welk leiderschap is daar voor nodig? Chinezen kennen het woord crisis niet,  is een interessante workshop.

Onderwerpen
> Opvoedrollen die werken
> 16 strategieën, ode aan het gezin
> Vertrouwen in de opvoeding
> Chinezen kennen het woord crisis niet
> Shift happens, generatie Einstein
> Leuker wordt het niet


Ik bied duidelijkheid over opvoeden van een moeilijke puber en hoop op een betere thuissituatie. Een thuissituatie die snel mee moet bewegen met de razendsnel veranderende trends in de maatschappij. Pubers zijn op weg naar de volgende fase in hun leven. Wat betekent dat voor de opvoeding? Hoe gaat een ouder om, met een kind dat volwassen wil worden, in een maatschappij die sneller gaat dan we soms kunnen volgen?

De focus van mijn presentaties ligt op opvoeden van pubers met moeilijk gedrag in een wereld die op grote schaal en in sneltreinvaart veranderd. Welke opvoedstijl is daarbij nodig?
Als pionier van het 6D model en bevliegeraar van pubers en hun opvoeders inspireer ik graag.


Tip: Samengestelde avond

Koppel uw ouderavond aan een gesprek met een expert van pubers met moeilijk gedrag of een kennismakingsgesprek met de mentor. De kans is groot dat ouders die alleen gedesinteresseerd zijn in zo’n gesprek ook naar de ouderavond komen.

Presentje 
De ouders die naar een avond komen waar ik komt spreken, krijgen allemaal een presentje waar ze wat aan hebben in hun opvoeding. Een memory stick met een half uur durende film waarin uitleg wordt gegeven over o.a. het 6D model.