Anmelin
Wilt u meer informatie?
Neem contact op »

Opvoedrollen die werkenOpvoedrollen die leiden tot verantwoordelijkheid nemen

Deze presentatie gaat over de noodzaak van het scherpstellen van de ouderlijke rollen. Een ouder is daar verantwoordelijk voor en kan door inzicht een ommekeer veroorzaken in het gezin.

Met deze presentatie neem ik de ouder mee langs 7 heel herkenbare opvoedrollen die niet effectief zijn. Hoe goed bedoeld ook. Tegelijkertijd laat ik zien wat een puber daar van leert. Vervolgens kijken we naar opvoedrollen die wel effectief zijn en hoe deze ingevuld kunnen worden. Deze presentatie inspireert de deelnemers om anders te kijken naar hun eigen opvoeding. Aan de hand van indrukwekkende maar vooral herkenbare praktijkvoorbeelden wordt duidelijk gemaakt dat ouders wel degelijk een verschil kunnen maken in de opvoeding van hun puber.

Wat als we duidelijkheid scheppen in onze opvoeding? Een opvoeding waarin de rollen helder zijn, de verantwoordelijkheden helder zijn en de resultaten daarvan te zien zijn in het gedrag van onze jongeren?

Van niet-effectief naar effectief

De rode draad van ‘niet-effectief naar effectief’ neemt de ouder mee op een heel herkenbaar pad. Zonder een oordeel uit te spreken of partij te kiezen biedt deze lezing een fascinerend vooruitzicht met praktische toepassingen, voordelen en herkenbare voorbeelden op het gebied van ouderschap.