Anmelin
Wilt u meer informatie?
Neem contact op »

Shift happensShift happens gaat over opvoeden van jongeren in een razendsnel veranderende samenleving.

 

De wereldbevolking groeit naar ruim 9 miljard mensen en de grote vraag is of de wereld klaar is voor de gevolgen. Tegelijk is het belangrijk dat ouders mee bewegen met de veranderingen die dat met zich mee brengt. De grote demografische verschuiving heeft namelijk grote gevolgen voor onze welvaart, samenleving en opvoeding. Kunt u blijven opvoeden met de normen en waarden die u zelf geleerd heeft? Wat is voor deze generatie belangrijk in de opvoeding? Wat is de toekomst van het gezin en wordt het moeilijker of makkelijker om op te voeden?

Vrienden en netwerken worden nog belangrijker. Altijd verbonden en altijd online; welkom in de wereld van de sociale supercloud. Wat zijn de gevolgen van social media; verdwijnt bijvoorbeeld de scheidslijn tussen werk en privé-leven langzaam maar zeker? Zijn we op weg naar een sociale staat en kunnen we dan maximaal profiteren van bijvoorbeeld collectieve intelligentie?

En draait alles echt om snelheid en het nu? Zijn jongeren wel rationeel? Of wordt alles vanuit emotie gedaan? De snelle veranderingen hebben zeker impact, maar de houding van opvoeders blijft behoorlijk koppig als het om meebewegen gaat.  Het eeuwig online zijn wordt als een vreselijke hinder ervaren en alles draait daar nu juist om.