Anmelin
Wilt u meer informatie?
Neem contact op »

TrainingenTraining: De Duurzame Verandering

is voor ouders, om meer grip te krijgen op uitdagend gedrag bij pubers. Zit je met een puber die respectloos is, onuitstaanbaar of zelfs geweld tegen je gebruikt? Ben je gefrustreerd en uitgeput van die eeuwig durende discussies? Heb je het gevoel dat je op eieren loopt, als jouw puber in de buurt is? Dat je probeert zo min mogelijk te zeggen, zodat er rust blijft in huis? Heb je alles al geprobeerd? Praten, schreeuwen, straffen, smeken en onderhandelen, maar je puber loopt nog steeds over je heen?

Alle pubers hebben van tijd tot tijd slecht gedrag. Maar als opstandigheid, vijandigheid en weigeren om mee te werken alsmaar doorgaat, heeft het gedrag effect op het hele gezin. Het heeft een meer serieuze aanpak nodig. Gelukkig hebben we gezien dat dat mogelijk is als ouders het juiste gereedschap krijgen om het problematische gedrag van hun puber te veranderen.

Met behulp van het 6D Model voor Duurzame Verandering.  We kennen de frustratie, angst, het gevoel er alleen voor te staan en hoe uitgeput je je kunt voelen als ouder. We kennen het omdat we met veel ouders hebben gewerkt die hetzelfde gevoel hadden als jij. Ouders van pubers met gedragsproblemen hebben het gevoel opgesloten te zitten in hun eigen huis, zonder een weg naar buiten. Het maakt niet uit hoe hard ze hun best doen, ze kunnen niet om de eindeloze discussies en onophoudelijke vijandigheid van hun puber heen. Niemand kent een opstandige puber beter dan iemand die zelf een opstandige puber is geweest.

Daarom kan de Duurzame Verandering je leren hoe je het gedrag van je puber kunt veranderen. Ze zeggen dat je puber ‘structuur’ nodig heeft. Maar hoe? Wij laten je zien hoe. Als je ouder bent van en moeilijke puber zul je de volgende zin waarschijnlijk erg vaak gehoord hebben: “Deze puber heeft structuur nodig.” Maar wat betekent dat precies? En hoe krijg je dat thuis voor elkaar? Dit is nu precies waar de Duurzame Verandering jouw leven kan veranderen. Deze training leert je eenvoudig, stap voor stap, technieken om structuur aan te brengen als leidraad. Het helpt jouw puber om zijn of haar problemen op te lossen zonder te vervallen in pestgedrag, conflicten en problematisch gedrag.

Wat is het geheim?

Het gaat niet over zelfvertrouwen. Het gaat over het oplossen van problemen. Zoals vele ouders van pubers met probleemgedrag, kan het zijn dat je gezinstherapie met je puber hebt gehad. Je hebt je vast afgevraagd waarom het nog steeds zo moeilijk is om het gedrag van je puber in goede banen te leiden, vooral nadat je er zo veel tijd en misschien geld aan hebt gespendeerd.
Het probleem hiervan is eenvoudig…. Traditionele therapieën leggen de nadruk op de puber om over zijn of haar gevoelens te praten, zodat het zelfvertrouwen om gedrag te veranderen wordt vergroot. Dat is een uitstekende manier als je tegen problemen aanloopt en jouw puber is bereid om mee te werken. Ouders hebben handvatten nodig die ze thuis kunnen gebruiken, zodra hun puber ons kantoor uitloopt en de dagelijkse uitdagingen in de echte wereld tegemoet treed.

Het komt erop neer dat pubers met gedragsproblemen de vaardigheden niet hebben om de problemen die ze dagelijks ervaren op te lossen. En dat is precies wat de Duurzame Verandering biedt.

Wat leer je in De Duurzame Verandering?

  • Hoe je discussies stop zet met je puber. Dit is een krachtige techniek waar ouders blij mee zijn omdat het elk argument dat wordt aangedragen, stop zet.
  • 10 woorden die je kunt zeggen als je puber een grote mond heeft. De techniek die meteen een rem zet op een weerwoord en direct genezend werkt… ongeacht hoe vervelend
  • Hoe je ‘stoer gedrag’ stopt.  Als je zoon of dochter nog meer bravoure krijgt als zijn of haar vrienden erbij zijn, dan is deze strategie er één die je moet weten.
  • Stop met jezelf de schuld te geven.Voor Altijd! We geven je een totaal uitgewerkt, woord-voor-woord handleiding die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je puber verantwoordelijk wordt voor zijn eigen gedrag en stopt anderen de schuld te geven.
  • Consequenties. Hoe je ze geeft, welke werken en welke niet, gespecificeerd voor pubers van 12-15, 15-18 en 18-24 jaar.
  • Voorkomen van problemen in de toekomst. Nog voordat ze zijn begonnen. In plaats van te reageren, schreeuwen of jouw de schuld te geven, zal je puber nu manieren hebben gevonden om zijn problemen op te lossen. Je puber krijgt betere reacties van leraren en andere volwassenen.